Alternativ trening for fotballspillere – kom deg gjennom mørketiden

Vinteren kan være en litt trist periode for mange fotballspillere og fotballfans, men det er viktig å prøve å se ting fra den lyse siden. For aktive amatørfotballspillere er det ekstra viktig å holde seg i aktivitet gjennom vinteren, uavhengig av om du trener med en klubb eller bare sammen med bedriftsidrettslaget.

Gjør hverdagen til en treningsøkt

Til å begynne med kan det være smart å huske på at all trening ikke trenger å være spesifikk, gjennom vinteren kan det kanskje være greit å holde fokus på grunnleggende aktivitet i hverdagen? Bruk litt tid på å hogge ved, måke eller bare være i aktivitet i snøen i egen hage. Når det gjelder ved, kan du få en skikkelig treningsøkt bare ved å kjøpe, bære inn og stable noen skikkelig sekker ved.

Det er helt enkelt viktig å opprettholde aktivitet i hverdagen gjennom vinteren, selv om det kan være utfordrende å ta en joggetur eller sykkeltur til jobben. Terskelen vil åpenbart være en god del høyere med minusgrader og mørker, men samtidig kan treningseffekten bli ekstra god.

Ski, uteløping og mer spesifikk trening innendørs

Det er ikke mulig å unngå ski når det gjelder temaet alternativ trening om vinteren. Det er selvfølgelig ikke slik at alle nordmenn er «født med ski på beina», men samtidig er forholdene for skiaktivitet svært gode i landet vårt. Ski kan også være en skånsom treningsform,  som gir deg god alternativ trening.

Uteløping kan også være et alternativ når det gjelder å opprettholde en grunnleggende utholdenhetskapasitet. Pass likevel på glatte underlag, selv med gode piggsko kan vinterføre være utfordrende også for løpere.

Helt til slutt er det selvfølgelig også lov å benytte seg av de mange treningstilbudene innendørs. Treningssenter er en ting, men det er også mange klubber som organiserer mer fotballspesifikk trening innendørs gjennom vinteren. Det er ingen grunn til å fortvile – våren er snart her igjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen